Etiska ädelstenar

Det pratas en hel del om etiska diamanter och fairtrade-diamanter idag, eller etiska ädelestenar överlag. Men vad är det för något egentligen?

Grejen är som så att när man köper etiska ädelstenar, eller fairtrade-stenar så är standarden och arbetsvillkoren för människorna som jobbar i gruvorna bra mycket bättre. Det en en produktion som  följer en säker kedja samt kan spåras hela vägen, från det att man bryter stenen, eller diamanten i gruvan till var och hur de sedan slipas. Fairtrade arbetar med flera viktiga certifieringar och riktlinjer. 

17 Aug 2020

Att jobba med händerna är något jag gillat sedan jag var liten. Jag satt gärna hemma vid köksbordet och pysslade med det mesta. Min far var och är guldsmed så mitt yrkesval var inte så svårt.

Jag har tillsammans med min far en butik och ateljé där vi designar och tillverkar en hel del olika smycken. Vi jobbar gärna med lite olika saker. Min far ägnar sig mest åt att göra vigselringar, medan jag gärna gör andra typer av smycken, då ofta med ädelstenar. Dessa är alltid etiska, alltså framtagna på ett sätt som är bra både för miljö och människa.

Jag har även kurser där jag lär ut en del om design och smyckestillverkning. Denna blogg har jag skapat för att kunna visa mina alster, lära ut mer om smycken och ädelstenar samt att ha en plats att skriva av mig på. Det kommer därmed bli en hel del olika typer av inlägg här.